Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Το αήττητο της Ιταλίας δεν έσπασε. Για 31ο συνεχόμενο παιχνίδι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές παρέμειναν αήττητοι, αφού παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να φύγουν απ’ το «Καραϊσκάκη» με το 1-1. Απέναντι σε μία Ελλάδα, που αντιμετώπισε το φιλικό σαν… επίσημο, με τον Ότο Ρεχάγκελ να παίζει για το αποτέλεσμα, κάνοντας μόνο δύο αλλαγές στο ημίχρονο και άλλες δύο στο… 88’, όταν και έριξε στο ματς τον Νίνη και τον Πλιάτσικα!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9’, όταν ο Τζόρβας εκτινάχτηκε και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γκατούζο στη δεξιά του γωνία. Απ’ την εκτέλεση του «στημένου», μάλιστα, ο Ρόσι επιχείρησε από κοντά να σκοράρει, αλλά και πάλι ο Τζόρβας τού αρνήθηκε.
Στο 25’ η Ελλάδα προσπάθησε να απαντήσει, η κεφαλιά του Κατσουράνη, όμως, μετά τη σέντρα του Σπυρόπουλου ήταν άστοχη.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ρεχάγκελ έριξε Λυμπερόπουλο και Γκέκα στο παιχνίδι κι αφού πέρασε μία ακόμα δύσκολη στιγμή, όταν ο Τζόρβας απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Καμορανέζι, ήρθε το 1-0: στο 50’ ο Τζιόλης πέρασε θαυμάσια κάθετη πάσα στον Γκέκα και εκείνος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντε Σάνκτις. Στο 53’, μάλιστα, η Ελλάδα έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ αρνήθηκε το γκολ στο φάουλ του Μπασινά.
Ένα λεπτό αργότερα οι παγκόσμιοι Πρωταθλητές ισοφάρισαν: ο Ντε Ρόσι σέντραρε και ο Λούκα Τόνι, με εκπληκτική κεφαλιά, νίκησε τον Τζόρβα (1-1).

Στο διάστημα που ακολούθησε η Ιταλία πίεσε, έφτασε κοντά στο νικητήριο γκολ με τον Καμορανέζι στο 58’, αλλά και πάλι ο Τζόρβας απέκρουσε. Η τελευταία ευκαιρία του ματς καταγράφηκε στο 73’, όταν το δυνατό σουτ του Κατσουράνη πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντε Σάνκτις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: