Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

17/11/08 Πολυτεχνείο-Πάνια-Φυλακες

Σήμερα λοιπόν εκτός από μια βροχερή μέρα είναι και η επέτειος του πολυτεχνείου. Άραγε πόσοι, από εμάς τους νεότερους, γνωρίζουμε τι έγινε και κατά πόσο μπορούμε να καταλάβουμε την σημασία εκείνων των γεγονότων; Το πολυτεχνείο σίγουρα δεν ''έριξε την χούντα'' αλλά ήταν η πρώτη μεγάλη και μαζική εναντίωση του ελληνικού λαού απέναντι στη δικτατορία. Δεν ήταν μόνο οι φοιτητές που έμειναν μέχρι το τέλος, μέχρι και την τελευταία στιγμή όπου και τα τανκ πέρασαν τις πύλες του πολυτεχνείου, αλλά και ο απλός λαός που συγκεντρώθηκε απ' έξω μέχρι που πέσαν οι πρώτες σφαίρες. Σας προτείνω να ψάξετε περισσότερες πληροφορίες για εκείνες τις μέρες στο www.matia.gr/7/74/74_1_9.html
Και σήμερα, μετά από 35 χρόνια τι? Σήμερα λοιπόν μπορούμε να μπούμε στο πνεύμα των φοιτητών που ζήσανε το πολυτεχνείο μέσα από την προσωπική εμπειρία της Αννίτας Πάνιας, όπως είπε η ίδια αναφερόμενη στην καταδίωξη της από την αστυνομία! Αυτόφωρο λοιπόν και εκδίκαση της υπόθεσης ''τρέχω με 50 στην αριστερή λωρίδα και περνάω με κοκκινο όταν με πλησιάζουν μπράβοι ανταγωνιστών ντυμένοι αστυνομικοί'', και τέλος με αυτή την υπόθεση.
Ένα τελευταίο ''επίκαιρον'' για σήμερα, στη σημερινή πορεία υπήρξαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους απεργούς φυλακισμένους, με τον Δημήτρη Πουλικάκο να εκφωνεί τον λόγο συμπαράστασης μέσα σε ένα βανάκι!!!!!! Αξιωσημείωτο είναι να αναφέρουμε ότι οι φυλακισμένοι βρίσκονται ήδη στην τρίτη εβδομάδα απεργίας και τα Μ.Μ.Ε. ανέφεραν το θέμα μόλις πριν λίγες μέρες. Αξίζει να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στο διαδίκτυο ή σε εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: